PRI LA NIGRULINA BELECO LAŬ ETIKA KAJ ESTETIKA PERSPEKTIVOJ (IF-Sophia: revista eletrônica de investigações Filosófica, Científica e Tecnológica, 2021)
Ĉi tiu artikolo esploras dekomence esploras la perceptojn, kiujn nigrulinoj havas pri sia rilato kun haroj, beleco kaj emancipiĝo, surbaze de bibliografiaj informoj, kies ĉefaj esploraj fontoj estis la nigraj feminismaj verkistinoj kaj gespecialistoj pri la temo en la jarcento XXI, kun malsamaj opinioj. Ni havas kiel bazon la teorian recenzon disvolvitan por la serĉo de komprenado pri la malkonstruado de normaligita kaj enradikiĝinta senkoloniigeca beleco, okazanta en iuj specifaj etnoj, kiuj ĝis tiam ne havis parol-lokon pri malrespekto de sia propra beleco. La neado pri la beleco antaŭ aliaj grupoj kaj la malatento al ilia memestimo estas diskutataj de nigrulinoj nuntempe danke al iuj agadoj: la propra fortiĝo ene de nigrulaj komunumoj, interhelpadoj kontraŭ malbonaj politikistoj kaj devigemaj sistemoj, ktp.  Certe la rompo (kun la blankulaj reguloj kontraŭ la estetiko de nigrulinoj) alportis novan manieron observi la propran korpon al la nigrulinoj, estiganta  politikan diskurson, kiu plifortiĝas. Estas do alvoko al virinoj partopreni politikajn agojn, kaj tiamaniere ili rompas la socie truditan reĝimon de beleco.
Keywords: Array; Array; Array; Array; Array