KIAL MI ESTAS SCIENCISTO, KIU NE FIERAS PRI SCIENCO (IF-Sophia: revista eletrônica de investigações Filosófica, Científica e Tecnológica, 2021)
Scienco estas kutime prezentata kiel la plej altnivela kolekto de scio, regata nur de racio kaj je la manoj de specialaj homoj, la sciencistoj. Malgraŭ la ekzisto de vasta kolekto de kritikoj rilate al tiu naiva priskribo, la manlibroj kaj studobjektoj pri enkonduko al scienco en universitatoj daŭre prezentas sciencon tiamaniere. Ĉi tiu teksto ne celas pli teorumi pri tiu kutima priskribo, nek pri tiuj kutime faritaj kritikoj, sed kunhavigi la personajn spertojn de la aŭtoroj, amasitaj dum iom da jardekoj de scienca laboro.
Keywords: Array; Array; Array